19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

• Yazının Tarihi: 15 Mayıs 2016

“Rica ile, merhamet dilenmekle bir millet ve devletin şeref ve istiklâli kurtarılmaz. Türk milleti, gelecek nesiller için bunu unutmamalıdır.”

Bir miIIetin başarısı, mutIaka bütün miIIi güçIerin bir istikamette oIuşması iIe mümkündür. Bu nedenIe biIeIim ki, eIde ettiğimiz başarı, miIIetin güç birIiği etmesinden, ortak hareket etmesinden iIeri geImiştir. Eğer aynı başarı ve zaferIeri geIecekte de tekrarIamak istiyorsak aynı esasa dayanaIım ve aynı şekiIde yürüyeIim.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve kararlılıkla birleşerek giriştiği milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır.

-Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve Milli Mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. Verilen çetin mücadele sonucunda, kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından ilke ve devrimlerle pekiştirilmiş ve Türk gençliğine armağan edilmiştir. Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en ulvi görevidir.

Tüm RTTDER ailesinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun.

RTTDER Yönetim Kurulu Adına

Abidin TECİK