Sağlık Bakanlığı ile Toplantı Gerçekleştirdik

• Yazının Tarihi: 7 Mart 2018

Sağlık Profesyonelleri Platformu olarak Bakanlık Toplantılarına Devam Ediyoruz
Sağlık Profesyonelleri Platformu olarak Bakanlık Toplantısı bilgilendirmesi…

Sağlık Profesyonelleri Platformu Kurucu Üyesi Radyoterapi Teknikerleri Derneğimizi Temsilen Sayın Funda Kayaci (RTTDER) ,Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Sayın Barış Çavlı( TMRT-Der )Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği ( TMRT-Der ), Aras Ali ALTINTAŞ, FZT Derneği Başkanı Sayın Prof.Dr.Tülin Düğer ile Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Baha Öğütken’i ziyaret ettik.

Toplantıdan Notlarımız

Personel alımları 2 sefer de olacak ve ilk alım Mart sonunda listeler açıklanacak ,alım sayısı 9 bin olarak belirlenmiş. Ikinci alımda 18 Bin alım yapılacak ve tarih şuan için net değil dendi.
27 binlik alimda 14500 civarında Hemşire ve Ebe olacak ,tahminen 3000 Ebe alımı olacak şeklinde konuştu.
Ebe ve Hemşirelik sayısı haricinde kesinlikle bilgi vermedi.
Kurs,Seminer,Kongrelere Sağlık Profesyonellerin katılımının zorunlu kılınması durumu iletildi
4 + 2 öncesindeki 4 B liler için herhangi bir çalışma olmadığını belirtti.
Şua izinlerinin kalkması ve mesai saatlerinin uzaması hakkında Recep Akdağ zamanında çalışma olduğunu suan için bilgisi olmadığını belirttildi.
Güvenlik Soruşturmasıni sırasında ikinci bir tercih aciklanirsa ilk tercihe başvuranların ikinci tercihe başvurmasını engellenmesi için ÖSYM ile görüşüleceğini belirti.
Nisan’da yapılacak Türk Medikal Radyoteknoloji Derneğinin Kıbrıs’taki kongresine katılım için elimden geleni yapacağını belirtmiştir.
Bu toplantıların 15 gün ara ile üst düzey bir şekilde yapılması Sağlık profesyonelleri platformun gücünün göstergesi olarak kabul edilmektedir.
Bu durum bizlerin doğru yolda olduğunu göstermektedir.